Tässä se on. Moonlight Sonata Shawl. Tästä tuli ihana! Jos muuten ei huvitakaan mennä tänään koululle joululaulajaisiin, voisin mennä ulkoiluttamaan uutta huiviani...

Kuva pingottamattomasta huivista:

1142780.jpg

Huivi pingottumassa (huomatkaa yläreunassa "neulatyynyni", nuppineulat paperipakkauksessa muovikotelossa):

1142781.jpg

Huivi pingottuneena ja pääteltynä lattialla:

1144797.jpg

Yksityiskohta "oikeasta" puolesta:

1144798.jpg

Malli: Moonlight Sonata Shawl, Elann.com ilmaisohje

Lanka ja menekki: Petrooli Drops Alpaca, n. 180 g

Puikot: Addi lace 4,0 mm

Koko: 82 cm *225 cm, ihan sopiva näille hartioille

Kenelle: minulle!

Muuta: Alpakkalangalla oli vahva tahto (onkohan alpakoillakin vahva tahto?). Se oli jääräpäisesti sitä mieltä, että hänestä pitää tulla täplähuivi. Mallineule tuntui aluksi sekavalta ja kuvion neulominen oikealla kerroksella nurin oli nyrjäyttää neulojan aivot aluksi. Kavennuksia käytettiin kuviossa todella monenlaisia. Picot point cast-off ja double increase tulivat myös tutuiksi projektin aikana. Kuvio ei ole täysin symmetrinen, sen huomaa keskellä parhaiten. Huivissa on paljon kivoja yksityiskohtia. Huivin muoto on aivan ihana!!! Koska täplät neulotaan oikealla nurin, huivi on molemmin päin pidettävä ja reunuksen voi kääntää shaalikaulukseksi. Puolet eivät tietenkään ole aivan samannäköiset, mutta hyvännäköiset kuitenkin. Yläreunaan muodostui langankierroilla tehtävä koristeellinen reuna.

Huivin olisi saanut pingottumaan vähän suuremmaksikin, jos tilaa olisi ollut. Alpakkalanka oli hidasta kuivumaan villaan verrattuna. Värivalinta oli minulle normaalista poikkeava, mutta minun piti päästä kokeilemaan tätä lankaa ja ostin ensimmäistä silmää miellyttnyttä väriä, jota käsiini sain (Käspaikassa oli tasan 4 kerää vain tätä väriä, joten ostin kaikki pois). Olen sinivihreään huiviini silti hyvin tyytyväinen ja käyhän tuo väri ainakin valkoiseen ja farkkuun.