On tullut mieleen kaikenlaista off-topic-juttuakin, mistä voisin tai haluaisin kirjoittaa, mutta olen lopulta poistanut ne, sillä minähän aloitin harrastusblogin, enkä ehkä sittenkään halua marista muun elämäni ongelmista. Joita kyllä riittää, aloitetaan esimerkiksi liki 40-vuotiaan akateemisesti koulutetun ammatti-identiteettiongelmista, työttömyydestä, sisäänpäinkääntyneestä luonteesta... 

No, se siitä. Palataan päivän Asiaan! Monilla on neuleblogeissaan hurjasti linkkejä toisiin kivoihin blogeihin, ja niitä seuraamalla saa kulumaan vaikka koko päivän (been there...). Tein ainakin toistaiseksi periaatepäätöksen, etten lisää niitä blogiini, oikeastaan kahdesta syystä. Haluan pitää blogin sisällön suhteellisen selkeänä on se ensimmäinen syy (tämä ei tarkoita, ettenkö pitäisi blogeista, joiden sivupalkeissa on paljon linkkejä) ja toinen syy on, että pidän kaikenlaisista neuleblogeista, ja harrastankin satunnaissurffailua blogista toiseen random-napin tai erilaisten listausten avulla. Ok, minulla on joitakin neuleblogeja, joita seuraan päivittäin tai lähes päivittäin, mutta pääasiassa uiskentelen neuleblogista toiseen sattumanvaraisesti. En suinkaan aina jätä jälkeä käynnistäni, anteeksi. Olette silti kiinnostavia ja lankatyönne hienoja!

Opettelen vähitellen lisää bloggaamisesta ja moni asia onkin selvinnyt tekemällä. "Lapasesta karanneella" on jo ihan tilaajia, ja itse sisällöntuottajasta se tuntuu aika jännältä! Sivun ulkoasuakaan en ole uskaltanut käpälöidä, vaan olen pitänyt vuodatus.netin tarjoaman pohjan. Ja digikuvanikin ovat heikohkoja. Laatua pyritään parantamaan ja näkemään vaivaa hiukan enemmän kuvaamisessa. Joitakin suunnitelmia minulla kuitenkin on blogini varalle. Toteutetaan kunhan ehditään!

Olen myös huomannut, että neulojat harrastavat myös paljon muutakin kuin "lankatöitä" (neulominen & virkkaaminen). Upeaa, että ihmiset osaavat vielä tehdä käsitöitä, vaikka toisinaan kuulee epäilyjä siitä, että tällaiset taidot olisivat katoavaa kansanperinnettä. Neulonta ei mielestäni tee kuolemaa. Päinvastoin, neulontaan keksitään koko ajan uutta, ja sen uuden näkee ensimmäisenä blogeista, nykyajan "ompeluseuroista"! Jatkakaa!

534867.jpg

Yllä (surkea) kuva rakkaasta ensimmäisestä pitsineuleestani, takki Novita syksy 2006-lehdestä (malli 22), koko XXL. Neulottu viime talvena tummanruskeasta merino-Woolista, menekki noin puoli kiloa. Puikkoja jos jonkunlaisia oli käytössä koossa 3-3,5mm. Ilmeisesti minulla on löysä käsiala, sillä ohjeessa suositeltu 4,0mm puikkojen jälki oli karmeaa. Juuri sopiva villatakki talvitakin alle. Eikä pistele, vaikka käytän villatakkia toisinaan lyhythihaisen paidan kanssa. Ohjetta muunsin vähän- lyhensin resoria ja olisin voinut lyhentää sitä enemmänkin näin jälkikäteen ajateltuna.

Jos teillä on mielessä neulekirja, jota haluatte suositella Karanneelle, otan niitä mielelläni vastaan kommenttilootassa- haluan päästä kirjaostoksille ASAP.