Täytyy ihan ylpeillä, että osasin laittaa tuon neuleblogihomman tuohon sivuun ihan ite! Muuta tuulettamista ei olekaan, en saanut sitä työpaikkaa, vaikka olinkin haastattelussa esiintynyt edukseni (jopa niin edukseni, että valitsija soittaessaan kehui minut vielä kerran, säälistä varmaan).

Olen ollut tiistaista saakka kotona kuopuksen kanssa, joka sairasti taas jotain, ilmeisesti vauvarokon (johan tuo oli aikakin, sälli täyttää kesällä 4!). Kyllä sillä vielä muutakin vikaa on, yskä on aikamoinen. Esikoinen on varsinainen tauti-imuri ja tuo kaiken koulusta meidän muidenkin sairastettavaksi. Vauvarokko taisi olla ihan oma tauti kylläkin.

Onneksi näyttää siltä, että pääsen huomenna itseäni fiksumpaan seuraan harjoittelupaikkaani, kuopus on jo oma rasittava, kuumeeton ja ihottumaton itsensä. Olin repiä pelihousuni kauppareissulla ja uhkasin jättää hänet kauppaan, kun ei voinut totella hyvän sään aikana. Toin kuitenkin mukanani kotiin. 

Olen jotain väkerrellytkin, aikaa on ollut. Koukulla on Modasta 2/2007 virkattu bolero, vaikka virkkaaminen ei juuri nyt kiinnosta yhtään. Toinen puolisko on valmis ja epäilen, että suurennettu XL käy sekin pieneksi. Novitan Jasminin virkkaamista klubisivuilla jo manailinkin, eikä se ole yhtään sen helpommaksi muuttunut. Teen sen varmaan loppuun kuitenkin... Puikoilla on tuolle riiviölle (anteeksi, kuopukselle) puuvillapaidan alku, johon laitoin vihreitä ja beigeä raitoina, yhdistin siihen vielä sellaisen simppelin pintaneuleen. Aika hauskannäköinen viritys. Kuvaan, kunhan jaksan.  

Tuossa alla on pitsineule, jonka tein itselleni Novita 2/2006-lehdestä. Lankana on Steinbach Wolle Brixen-merseroitu puuvillalanka, joka on vähän niin kuin Tennessee. Huonompilaatuista ehkä, tuntui nyppääntyvän vähän jo neuloessa. 3,5mm puikot, lankaa meni liki 800g. Oli kyllä kiva neuloa sitä. Malli oli riittävän haastava, opin sen ulkoa vasta etukappaleen yläosassa. Tein koon L/XL, ja puserosta tuli jopa liian suuri, olkapäistään se myös venyi niin että hihat ovat liian pitkät. Väri ei ole ehkä aivan mieleinen, mutta puserolle ei tullut välittömiä kuluja, sillä kaivoin esiin eräät vuosikertalangat (ostettu ehkä 1992 Helsingin Sokoksen poistopisteestä) ja tein puseron niistä. Väri on possuvaaleanpunaista. Näytän varmaan tyrmäävältä tuossa ;-).

534859.jpg

Koskapa lankaa jäi, tein myös kummitytölle pitsineuleen, joku Novitan ohje tämäkin. Lanka kului melkein loppuun, pari nyttöstä jäi vaikkapa kukkasen virkkaamiseen. Kuvassa on myös pikkupalmikkoinen Novita Woolista tehty neuletakki kummitytölle, koko n. 92cm ja malli Novitan tämän kevään numerosta. Puikoilla 3, lankaa meni n. 300g.

534878.jpg

Huomaan, että minulla taitaa olla parantamisen varaa kuvissani. Näyttävät omituisilta. Mutta niin näyttää ottajakin... Huopasesta tehty saunahattu päässään:

538421.jpg

Näkemisiin!